luni, 7 martie 2011

Marine la nunta ta...Marine ..Marine

O melodie de prin zona Teleormanului (cred ca Liviu Vasilica o canta impreuna cu colegii lui din ansamblu - mai multe voci barbatesti). Nu prea se canta pe la nunti ca sa nu devina mireasa geloasa :)).
Piesa e cantata in Mi_major. Se canta mult mai usor in Sol_Major. Puteti sa o transpuneti din Sol transpusa in minus cu 3 semitonuri (Fa#, Fa, Mi). Auditie placuta...




Melodia de la emisiunea Tezaur Folcloric

Tezaur Folcloric emisiunea pe care o prezenta pe vremuri doamna Marioara Morarescu cu mare drag la TVR1, in fiecare vineri. Interpretul este Dumitru Farcas. Cei care sunt nascuti in preajma anului 1980 stiu despre ce este vorba (pe atunci nu existau EtnoTV, TarafTV. era singura emisiune la TVR de acest gen).
Melodia este destul de simpla, cantata in Sol-Major. Am sa postez si tutorialul zilele acestea pentru aceasta piesa, dar ar fi bine sa o incercati dupa auz, sa incercati pana apare tutorialul, sa faceti singuri cateva parti (partea a doua este f.f.f.f simpla, ar trebui sa va reuseasca). Asa se invata cel mai bine, pentru ca dupa ce avem tutorialul vedem exact unde nu executam corect (un tril care nu il puneam pe clape unde trebuie, degetatia, s.a.m.d)

Un amanunt important: melodia se numeste "FECIOREASCA DIN MURESI". Putini stiu denumirea piesei (nici eu nu stiam ca se cheama asa, pana nu mi-a cerut un prieten care are invitatie pe blog sa fac tutorialul; atunci am aflat)